2021-10-23 Essències Oli de la Torre 2

Dissabte passat vam celebrar a La Torre l’esdeveniment “Essències, Participació Activa per a la Sostenibilitat del Món Rural”, amb l’Itinerari “SOM VINCLES”

Logo Essències - Vertical negatiu

Des de la Plaça, vam començar per visitar el forn de pa i dolços Ivorra i Pérez. En eixir del forn, entre passeig i converses arribarem a La Casa Alta per veure el museu etnogràfic del poble. Costera avall, amb els bancals a un costat i el poble a l’altre, vam passar pel mas fortificat de la Foia, i seguirem fins al llavador de la Font per tornar a pujar fins a l’església de Santa Anna, on Adrià ens va acompanyar per complementar les explicacions de José Miguel.

En acabar, baixarem a la plaça, a la carnisseria La Capsana, per veure com fan els embotits, i després d’una degustació, ens vam dirigir a la Cooperativa, l’almàssera on fem l’Oli de La Torre per conéixer el procés d’elaboració, aprofitant que comença la nova temporada.

El dinar va ser al restaurant La Parròquia, on vam fer una degustació de plats típics del poble, amb el pa cuit en forn de llenya, els embotits i els productes de l’horta, tot banyat i cuinat amb un poquet d’Oli de La Torre.

2021-10-23 Essències Oli de la Torre 3

1a Ruta Essències en La Torre de les Maçanes

El pasado sábado celebramos en La Torre el evento “Essències, Participación Activa para la Sostenibilidad del Mundo Rural”, con el Itinerario “SOM VINCLES”

Desde la Plaza, empezamos por visitar el horno de pan y dulces Ivorra y Pérez. Al salir del horno, entre paseo y conversaciones llegamos a La Casa Alta para ver el museo etnográfico del pueblo. Cuesta abajo, con los bancales a un lado y el pueblo al otro, pasamos por la masía fortificada de la Foia, y seguimos hasta el lavadero de la Font para volver a subir hasta la iglesia de Santa Anna, donde Adrià nos acompañó para complementar las explicaciones de José Miguel.

Al finalizar, bajamos a la plaza, a la carnicería La Capsana, para ver cómo hacen los embutidos, y después de una degustación, nos dirigimos a la Cooperativa, la almazara donde hacemos el Oli de La Torre para conocer el proceso de elaboración, aprovechando que comienza la nueva temporada.

La comida fue en el restaurante La Parròquia, donde hicimos una degustación de platos típicos del pueblo, con el pan del horno de leña, los embutidos y los productos de la huerta, todo bañado y cocinado con un poquito de Oli de La Torre.

2021-10-23 Essències Oli de la Torre 4
2021-10-23 Essències Oli de la Torre 5
Logo Essències - Vertical

Aquest lloc web utilitza cookies per tindre la millor experiència d'usuari. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per a l'acceptació de les mencionades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies. Punxa en els enllaços per a més informació. Plugin cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies

Pin It on Pinterest

Share This